Betrouwbaar internet

Wat verstaan we onder betrouwbaar internet en hoe weet u nou eigenlijk bij welke provider u betrouwbaar internet krijgt? Onder betrouwbaar internet verstaan wij kort gezegd internet dat redelijk gelijk blijft qua internetsnelheid en zoveel mogelijk de snelheden behaald die ook worden aangegeven door de providers. Zoals u wellicht weet zijn de internetsnelheden die provider aangeven slechts een indicatie van wat mogelijk is en zijn deze snelheden niet gegarandeerd. Hoe zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk de hoogst haalbare snelheid haalt?

Kabel of ADSL?

Eigenlijk werken de meeste providers van het alles in 1 pakket met 2 soorten internet, namelijk kabel en ADSL. Van die 2 is kabel absoluut de meest betrouwbare omdat hierbij de internetsnelheid zelden afzwakt en er dus vaak hoge snelheden kunnen worden behaald. Dit is met ADSL een ander verhaal, want hierbij bent u voor een groot gedeelte afhankelijk van de afstand waarop het netwerk bij u vandaan ligt. Er wordt met ADSL namelijk gewerkt met een netwerk van de provider. Hoe verder u daar vandaan woont, hoe zwakker het signaal zal zijn en dus ook hoe langzamer uw internet zal zijn. Anderzijds, als u dichtbij woont kunt u wel profiteren van snel internet. Het is dus heel erg afhankelijk van de ligging. Vandaar ook dat we zeggen dat kabel internet veruit het meest betrouwbaar is omdat u daar geen signaal vanaf een centrale voor hoeft op te vangen.

Ook kan het gebruik van goede kwaliteit kabels in uw huis de internet snelheid ten goede komen. Als u namelijk kabels gebruikt van B-kwaliteit zullen deze absoluut de internet snelheid belemmeren.

Previous post:

Next post: