Kabel of ADSL?

De meeste mensen die bij hun keuze voor een alles in 1 pakket voornamelijk kijken naar internet zullen gaan kiezen tussen kabel en ADSL. Er is natuurlijk ook glasvezel internet beschikbaar, maar nog lang niet overal en daarnaast is glasvezel internet ook net weer iets prijziger dan kabel of ADSL.

Prijsverschil kabel en ADSL

Als u kijkt naar de prijzen van een alles in 1 pakket waarbij het kabel internet betreft en waarbij het ADSL internet betreft ziet u al gauw dat de pakketten die ADSL internet toch veelal stukken goedkoper worden aangeboden dan degenen met kabel internet. Kijkt u naar de prijs, dan is ADSL internet dus duidelijk de meest aantrekkelijke en voor de hand liggende keuze.

Kwaliteitsverschil kabel en ADSL

Qua kwaliteit is het niet zo dat de een beter is dan de ander, maar wel is te zeggen dat kabel een stabielere verbinding tot stand brengt dan ADSL. Overigens is ADSL ook wel stabiel, maar hoe hoog uiteindelijk uw internet snelheid zal gaan worden hangt af van uw ligging ten opzichte van de wijkcentrale van uw provider. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de provider waarin u geïnteresseerd bent om eens te vragen hoe uw woning ligt ten opzicht van hun centrale, zodat goed te bepalen is wat dit zal doen voor uw internet snelheid. Met dit soort zaken is het toch beter dit vooraf uit te zoeken dan naderhand zien dat uw snelheid van het internet niet optimaal is.

Previous post:

Next post: